Slide 1
Hulp aan particulieren

Hulp aan particulieren

De stichting helpt particulieren die financieel geen of weinig ruimte hebben en afhankelijk van hun maatschappelijke omstandigheden voor een gift in aanmerking komen. Sommige mensen kunnen nauwelijks voorzien in hun primaire levensbehoeften. Een grote onvoorziene uitgave kan dan voor flinke problemen zorgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe wasmachine of koelkast. Zij kunnen door financiële zorgen bovendien in een sociaal isolement terechtkomen. Particulieren met een te krap budget, die in deze situatie komen te verkeren, kunnen bij de Nicolai Broederschap een aanvraag voor hulp indienen.

De Sint Nicolai Broederschap geeft in principe geen contant geld. Onze hulp bestaat uit die goederen of diensten waarvoor de aanvragers bij ons aankloppen. Dat kunnen overigens -uit budgettaire en duurzaamheidsoverwegingen- ook 2e hands goederen zijn. Wat bieden wij particulieren zoal aan hulp?

  • Woninginrichting, zoals een speciaal matras, seniorenstoel, wasmachine, gordijnen of vloerbedekking.
  • Vervoer, zoals een (elektrische) fiets of treinkosten voor dringend familiebezoek.
  • Schoenen of kleding, denk bijvoorbeeld aan een babyuitzet of orthopedisch schoeisel.
  • Brillen, hoortoestellen en bepaalde vormen van tandheelkundige behandeling (Voor tandheelkundige behandelingen kunt u met onze hulp in beginsel alleen terecht bij de Academische Kliniek Mondzorg Arnhem, Ruitenberglaan 26 te Arnhem).
  • Overbruggingsfinanciering, bijvoorbeeld ter voorkoming van huisuitzetting of afsluiting van gas, water en licht, of in geval van een noodzakelijke verhuizing: verhuis- en stofferingskosten.
  • Kosten van bijzonder opleidingen of cursussen, indien geen beroep kan worden gedaan op DUO.

De Sint Nicolai Broederschap verschaft in pricipe geen financiële middelen aan particulieren om schulden af te lossen. Ook kunt u bij ons niet terecht voor aanvragen m.b.t. verbouwingen, tuininrichting, schuttingen en/of bestrating en goederen die reeds zijn aangeschaft. 

Related Articles