Slide 1
Hulp aan ouderen

Hulp aan ouderen

Senioren van 65 jaar en ouder kunnen in aanmerking komen voor (soms meerjarige) ondersteuning. Sommige mensen kunnen nauwelijks voorzien in hun primaire levensbehoeften. Een grote onvoorziene uitgave kan dan voor flinke problemen zorgen. Geld voor bepaalde primaire levensbehoeften is er gewoon niet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe wasmachine of koelkast. Zij kunnen daardoor bovendien in een sociaal isolement terechtkomen. Particulieren met een te krap budget, die in deze situatie komen te verkeren, kunnen bij de Nicolai Broederschap voor materiële hulp aankloppen.

Veel senioren van 65 jaar en ouder moeten rond zien te komen van een bescheiden AOW, zonder aanvullend pensioen of andere extra’s. Dan is het een hele opluchting om een eenmalige of periodieke bijdrage (een zogenaamde 'preuve') te ontvangen voor bijzondere uitgaven. In geval van een periodieke bijdrage, bekijken wij na drie jaren de situatie opnieuw om een eventuele verlenging van deze bijdrage te beoordelen.

De Sint Nicolai Broederschap ondersteunt daarnaast regelmatig instellingen of projecten op het gebied van ouderenzorg en/of het stimuleren van sociaal contact tussen- en met ouderen en het voorkomen of beperken van eenzaamheid.

 

 

Related Articles