armoedebestrijding voor mensen uit Arnhem
Slide 1

Heilige Sint Nicolaas
Beschermheilige van de Sint Nicolai Broederschap

Hulpverlening door de eeuwen heen

Wat doen wij?

Particulieren

De Sint Nicolai Broederschap geeft in principe geen contant geld. Onze hulp bestaat uit die goederen of diensten waarvoor de aanvragers bij ons aankloppen. Wat bieden wij particulieren zoal aan hulp?

  • Woninginrichting, zoals een speciaal matras, seniorenstoel, wasmachine, gordijnen of vloerbedekking.
  • Vervoer, zoals een (elektrische) fiets of treinkosten voor dringend familiebezoek.
  • Schoenen of kleding, denk bijvoorbeeld aan een babyuitzet of orthopedisch schoeisel.
  • Medische kosten, voor zover deze niet (geheel) vergoed worden door de zorgverzekeraar of bijzondere bijstand en die medisch noodzakelijk zijn.
  • Overbruggingsfinanciering, bijvoorbeeld ter voorkoming van huisuitzetting of afsluiting van gas, water en licht, of in geval van een noodzakelijke verhuizing: verhuis- en stofferingskosten.
  • Kosten van bijzonder opleidingen of cursussen, indien geen beroep kan worden gedaan op DUO.

De Sint Nicolai Broederschap verschaft geen financiële middelen aan particulieren om schulden af te lossen. Dit geldt ook voor aanvragen m.b.t. verbouwingen, tuininrichting, schuttingen en/of bestrating. Voor goederen die reeds aangeschaft zijn, wordt een hulpvraag niet in behandeling genomen! 

Instellingen

De Sint Nicolai Broederschap werkt regelmatig samen met gemeenten en instellingen in het werkgebied. De Sint Nicolai Broederschap ondersteunt door middel van éénmalige bijdragen hulpvragen en/of projecten van bijvoorbeeld de Voedselbank, Het Kruispunt en het Droombankje (beide opvang dak-en thuislozen). Ook Jeugdland organiseert elk jaar verschillende activiteiten mede met behulp met onze bijdragen. Aan Stichting Leergeld schenken wij al een aantal jaren bedragen voor fietsen en computers in het kader van onze deelname aan het project 'Arnhemse kinderen doen mee'. De Speeltuin in Dieren ontving een bijdrage voor aanpassing van het speelpark. En aan verpleeghuis Regina Pacis doneerden we een bedrag, bestemd voor de nieuwe inrichting en voor audiovisuele apparatuur voor ouderen. Ook helpen wij wijk- en buurtorganisaties, bijvoorbeeld met bijdragen om Cruyff Courts (voetbalveldjes) in te richten of een speeltuin aan te leggen.

Related Articles