Wie helpen wij?  

Particulieren

Voor sommige mensen kan een onvoorziene uitgave grote gevolgen hebben. Het geld voor bepaalde primaire levensbehoeften is er gewoon niet. Zij kunnen daardoor in een sociaal isolement terechtkomen. Particulieren met een te krap budget, die buiten hun schuld in deze situatie verkeren, kunnen bij de stichting aankloppen.

Instellingen

De stichting biedt ondersteuning aan diverse instellingen, waaronder zorg- en welzijnorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen. Met onze bijdragen kunnen zij net dat beetje meer doen voor bewoners, cliënten of kinderen.

Ouderen

Veel senioren van 65 jaar en ouder moeten rond zien te komen van een bescheiden AOW, zonder aanvullend pensioen of andere extra’s. Dan is het een hele opluchting om een eenmalige of periodieke bijdrage (de zogenaamde 'preuve') te ontvangen voor bijzondere uitgaven. In geval van een periodieke bijdrage, bekijken wij na enkele jaren de situatie opnieuw om een eventuele verlenging van deze bijdrage te beoordelen.

Sint Nicolaas giften

Het hedendaagse Sint Nicolaasfeest komt voort uit de overgeleverde tradities rondom de verering van de beschermheilige van de Sint Nicolai Broederschap: Nicolaas van Myra (die als bisschop in de 4 de eeuw aan de Zuidturkse kust zou hebben geleefd), bij ons bekend als Sint Nicolaas. Rond vijf december ondersteunen wij scholen met veel leerlingen uit gezinnen met een financiële achterstand om de viering van het Sinterklaasfeest mogelijk te maken.